HU EN

Hasznos tanácsok

Néhány hasznos tanács, hogy mindenkinek jobb legyen az egri bor ünnepe.

 

1. Az Érsekkert megközelíthető gyalogosan a Klapka, a Hadnagy és a Szálloda utca, illetve a Deák Ferenc út irányából. Parkolási lehetőségek a rendezvényhelyszín közelében: Ady Endre, Hadnagy, Klapka, Csákány utca, valamint a Stadion bejárat előtti parkolóban.

 

2. Ha kilátogat a rendezvényre, ne rohanjon, kapcsolódjon ki, érezze jól magát, beszélgessen barátaival, ismerőseivel.

 

3. Az Érsekkert egyedi zöld milliőjébe válasszon kényelmes, sétára is alkalmas cipőt, könnyű, szellős ruhát.

 

 

4. Ha piknikezni támad kedve, hozzon magával plédet, és leheveredhet az érsekkerti fűben, önfeledten kóstolgatva a bor- és ételkülönlegességeket.

 

5. Ha el kívánja kerülni a pénztáraknál a hosszú sorban állást, vagy ha nem szereti a tömeget, úgy vegye igénybe a napi nyitás utáni közvetlen időpontokat.

 

6. Célszerű előzetesen megterveznie, hogy mely kiállítókat szeretne meglátogatni, az ehhez szükséges további információkat honlapunkon, a facebookon és a rendezvény kiadványában találja meg.

 

7. A pénztáraknál vásároljon nyakba akasztható, vászon pohártartót, ezáltal felszabadul az egyik keze, könnyebben tud étkezni.

 

 

8. Mértékkel fogyasszon alkoholt, ne csapongjon a különböző bortípusok között! Érdemes tematizált borkóstolót tartani, pl. egy alkalommal Egri Csillag nap, máskor Egri Bikavér nap.

 

9. Borkóstolás mellé ízközönbösítőnek fogyasszon ásványvizet, amelyhez a pénztárakban kedvező áron hozzájuthat.

 

10. A bor- és ételkóstolás során figyeljen a többi látogatóra, rendkívül kellemetlen, ha valakit véletlenül leönt borral.

 

11. Borkóstolást követően a hazaúton ne üljön volánhoz, válasszon egyéb közlekedési eszközt!

 

12. A Bikavér Ünnep ideális alkalom, hogy bepillantást nyerjen az Egri borvidék, illetve Eger borászati kultúrájába, gasztronómiájába. Az egri borok fogyasztása során az Egri Bikavérekhez készült egyedi ételeket is kóstolja meg, lehetőség szerint az ajánlott bikavérrel együtt, hogy a bor és az étel páros teljességét megtapasztalja.

 

 

13. Gondoltunk a kisebbekre is, őket se hagyják otthon, hiszen a jó levegőn sokszínű programok, traktorok, játszótér, kisállat simogató, vásári édesség várja őket.

 

14. Mindkét színpadon sokszínű zenei programmal találkozhat, igyekezzen a bor- és ételkóstolás mellett minél több műsort megtekinteni.

 

15. Ha ön szeretne vért adni a „Bikavéradás" keretében, segítve ezzel beteg embertársainak, ne felejtse otthon személyi igazolványát és eredeti TB-kártyáját.

 

Az eddigi legnagyszerűbb Egri Bikavér Ünnepet nem szabad kihagyni, élje át velünk az élményt, látogasson el a rendezvény minden napján az Érsekkertbe!

 

 

Kontakt

Eger Város Hegyközsége

3300, Eger, Deák Ferenc út 51.
Tel./Fax: +36-36-411-943
egrihegykozseg@gmail.com