HU EN

Csütörtökön indul Eger legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja

Közel 40 borászat 254 féle bora, 13 étterem megannyi ételkülönlegessége, ingyenes koncertek 2 színpadon, kiegészítő programok és az Érsekkert egyedi hangulata várja a július 7-én kezdődő borünnep látogatóit.

 

Ettől az évtől kezdve Az Egri Bor Ünnepe veszi át a nyári programkínáltban az Egri Bikavér Ünnep helyét. (Utóbbi más formában, helyszínen és időpontban várja majd a vendégeket.) A július 7-e és 9-e között rendezett borünnep neve új, de a tartalom és a forma a régi: az Egri borvidék legjobb borait kóstolhatják a rendezvény látogatói, és a környék legjobb éttermeinek csúcsséfjei készítik a borokhoz kreált egyedi ételkülönlegességeket.


A kulináris élményeken kívül két színpadon ingyenes koncertek kínálnak remek kikapcsolódást. Idén Az Egri Bor Ünnepén többek között zenél meglepetésvendégeivel a Jazz Steps Band, fellép az Esti Kornél, fergeteges Fergeteg Partyval készül DJ Dominique, a Bor-Bár c. műsorban pedig közösen koncertezik Báder Mari, Orsovai Reni, Majsai Gábor, Varga Viktor, akiket a Gonda Music Band kísér.


Reméljük, hogy ez a három nap ismét sokaknak a viszontlátás öröméről, a könnyű ölelésekről és az önfeledt szórakozásról szólhat. Ehhez nincs is jobb társ, mint az egri és környékbeli borászok kincse, amelyet reméljük, hogy még nagyon sokáig kóstolhatunk minden nyáron együtt, itt, az Érsekkertben, ettől az évtől kezdve Az Egri Bor Ünnepén.


A részletes programkínálat ITT, az étel- és italkínálat és a kiállító borászatok, éttermek listája pedig IDE KATTINTVA érhető el. A rendezvény hivatalos Facebook-eseményoldalához pedig ITT lehet csatlakozni.

Kontakt

Eger Város Hegyközsége

3300, Eger, Deák Ferenc út 51.
Tel./Fax: +36-36-411-943
egrihegykozseg@gmail.com