HU EN

Augusztus 20-án indul a XXIV. Egri Bikavér Ünnep

A központi korlátozásokat figyelembe véve rendezzük meg idén a borünnepet.

 

Azt már korábban közöltük, hogy ebben az évben biztosan nem lesz a szokásos, júliusi időpontban Egri Bikavér Ünnep. Nem volt egy örömteli döntés, de sem a jogi környezet, sem pedig az egészségügyi helyzet nem engedte, hogy kockáztassunk bármit is, legfőképp az emberek egészségét.

 

A magyar kormány július legvégi bejelentését természetesen tiszteletben tartjuk, miszerint az 500 főnél több látogatót vonzó zenei rendezvények továbbra is tiltólistán maradnak, azonban a XXIV. Egri Bikavér Ünnep NEM MARAD EL. A borünnepet a rendkívüli korlátozó rendelkezésekhez és a vírushelyzethez igazodva 2020. augusztus 20-23-a között a szokásos helyen, az egri Érsekkertben megrendezzük.

 


Szakemberekkel, a városvezetéssel és a borászokkal, kiállítókkal való egyeztetés nyomán igyekszünk majd a sátrak elrendezésével olyan helyzetet teremteni, amely a lehető legbiztonságosabb a látogatók, az értük dolgozók és minden részt vevő számára.


Sajnos a nagyszínpad programjai elmaradnak, az érsekkerti szökőkútnál nem lehetnek koncertek. A Zenepavilonnál található kisebb színpadon a megfelelő létszámkorlátozásokra figyelve azonban meg lesznek tartva a zenei programok, miközben a fesztivál többi területén a korábbi évek koncertfelvételei szólnak majd.


Reméljük, hogy a koronavírus által okozott fokozott biztonsági intézkedések mellett ebben az évben is koccinthatunk az egri és Eger környéki szőlő- és bortermelők, illetve minden borkedvelő egészségére. Találkozunk az augusztus 20-án kezdődő Egri Bikavér Ünnepen, amely így a kenyér és bor ünnepe is lesz.


A programkínálatról és az egyéb részletekről az elkövetkezendő időszakban folyamatosan közlünk majd részleteket. Érdemes csatlakozni Facebook-oldalunkhoz és regisztrálni az idei fesztivál Facebook-eseményére is.

 

Kontakt

Eger Város Hegyközsége

3300, Eger, Deák Ferenc út 51.
Tel./Fax: +36-36-411-943
egrihegykozseg@gmail.com